Flyttstädning

När du ska flytta är det förhoppningsvis med glada förhoppningar även om det kan vara vemodigt att lämna sitt gamla hem. Det sista du vill då är att få humöret förstört av att behöva flyttstäda, något som du kanske trodde skulle vara enklare än det faktiskt är.

Städning

Fördelar med att göra jobbet själv

Den största fördelen och som brukar vara anledningen till att folk flyttstädar själva är att du sparar pengar. En flyttstädning kostar en slant och om du känner att du har tiden kan det vara värt att sköta flyttstädningen själv. Dessutom kan du börja städa redan innan du har flyttat ut vilket kan vara bra. Du kan packa och städa rum för rum och behöver inte göra hela jobbet samtidigt.

Fördelar med att anlita städhjälp

En flyttstädning är inte som en vanlig veckostädning och vet man inte vad som gäller är det lätt hänt att du missar något. Den kräver mycket tid och det är säkert något du känner att du behöver mer av för att hinna med alla andra flyttbestyr. När du flyttar är det ansträngande både fysiskt och mentalt. Att därefter behöva flyttstäda sitt gamla hem och ibland till och med sitt nya kan vara för mycket för många. Då är det värt att anlita ett företag att sköta städningen så du vet att det blir korrekt gjort samt att du spar tid till annat.

Anlita städhjälp

För att kunna glädja dig åt din flytt och kunna koncentrera dig på den kan du kontakta ett städbolag som gör jobbet åt dig och ett exempel på ett bra företag är Assista. De erbjuder en professionell städpersonal som är noggrann och ser till att städningen blir gjord enligt direktiv. Du slipper dessutom att stå för materialet och har en garanti på att jobbet blir rätt utfört. Att anlita hjälp med flyttstädningen har blivit vanligare sedan RUT-avdraget infördes. Det ger dig möjlighet att dra av upp till 50 % av kostnaden.

Vad ingår i en flyttstädning?

En flyttstädning är mer krävande än en vanlig städning. Allt som kan tänkas behöva rengöras och mer därtill måste göras just det. Många moment som ingår gör du säkert en gång ibland, men nu ska allt göras samtidigt. Exempel på sådant kan vara att rengöra golvbrunnarna, städa under badkaret eller att våttorka väggarna. Ett exempel på en checklista kan du se här.