Höj priset inför försäljningen

När en bostad ska säljas så är det förstås så att man som säljare vill få ut ett så högt pris som bara är möjligt. Vi ska här ge lite tips om hur du med några enkla tricks kan höja priset på din bostad inför försäljningen.

Staging och styling

Som försäljare ska man då förstås få sin bostad att framstå i dess absolut bästa dager. När man ska sälja sin bostad idag så finns det två uttryck man bör utgå ifrån när man fixar med sin bostad inför försäljning. Det är tidskriften Vivilla.se som skriver om uttrycken staging och styling. Staging innebär att utför åtgärder som att plocka undan personliga saker i bostaden för att göra den så neutral som möjligt.  Styling innefattar tvärtemot mer fullständiga förändringar och förbättringar som görs.

Innan det är dags att ordna med dessa två delar så är det förstås viktigt att man ser till att bostaden är fullständigt genomstädad. Det går förstås att göra själv, men ett tips är att anlita en städfirma som ordnar med städningen. Vi kan rekommendera företaget Hemmiljö, dem kan du även anlita för bland annat flyttstädning.

När du har sett till att du har en ren bostad så kan du inrikta dig mer på att förbereda den för visning för tänkbara köpare. De allra viktigaste delarna av bostaden är köket och badrummet eftersom de ofta säger en del om säljaren. I dessa rum ska du se till att ha det ordentligt fräscht, handdukar ska vara nybytta, en ny badrumsmatta är på sin plats samt att köksmaskiner helst ska vistas i sina skåp. Har du dimmerfunktion i badrummet, slå då på lite mysbelysning.

När det handlar om styling så kan det närmast liknas med renovering. Är bostaden lite föråldrad så kan du föryngra den ordentligt om du exempelvis målar om lite väggar och tak, sätter upp nya gardiner och så vidare. Du kanske till och med byter möblemang och inreder stilmedvetet och modernt – det kan du tjäna många kronor på. Men kom ihåg att inte ta det för långt, då kommer det att lysa igenom att det bara är för uppvisning.

Bugetrenovering

Det finns en mängd bugetrenoveringar man kan genomföra i en bostad för att rätt så avsevärt öka försäljningspriset. För att nämna ett par exempel så brukar ommålning av väggarna till vitt eller omslipning av trägolv kunna generera en höjd försäljningssumma mellan 25- och 50 000.

Rätt tidpunkt

En annan sak att tänka på när du vill sälja din bostad är att välja att sälja vid rätt tidpunkt. Men när är det rätt läge? Det beror lite på hur din bostad ser ut. För att sammanfatta det kort så är en bostad med öppen spis, golvvärme och eller kostnadseffektiv uppvärmning så är det framförallt under vintern som rekommenderas att sälja bostaden. Har man istället en bostadsrätt eller villa med balkong eller altan så är det under våren och försommaren som är den rätta tiden att sälja.