Homestyling

Homestyling innefattar allt från städning och styling till renovering. Genom att göra sitt hem så attraktiv som möjligt så ökar chanserna för ett bra slutpris.

När man ska sälja sin bostad så är det oftast mycket lönsamt att styla sitt hem. I allmänhet blir fler köpare blir intresserade, man får ut ett högre pris och det går fortare att sälja bostaden. Det finns företag som utför homestyling eller så kan man välja att göra det själv.

Om bostaden är i dåligt skick och mycket nedgången kan homestylingföretaget renovera de delar som nödvändiga för att få hemmet i tillräckligt bra skick för försäljning. Förutom renovering kan de köpa in de möbler, textiler och dekorationer som krävs för att hemmet ska locka till försäljning till ett bra pris.

När bostaden är i bra skick räcker det oftast med att konsultera firman för en rådgivning. De ger bland annat tips för hur man ska anpassar bostaden efter den typ av köpgrupp som man riktar sig till. Det är lätt att bli hemmablind och inte se de möjligheter och begränsningar som bostaden har.

En bra grundregel att utgå ifrån när man gör sin egen homestyling är att vara neutral i sin inredning så att den passar en stor grupp och fungerar både för män och kvinnor. Det ska vara rent och snyggt både invändigt och utvändigt. Trädgården ska vara i toppskick, ansad, rensad och klippt. Det får gärna finnas blommor i krukor och balkonglådor. Städa bort allt som ligger framme på bänkar,stolar samt i skåp och garderober. Tidningar ska bort och anslagstavlor ska rensas. Alla personliga fotografier ska tas undan. Rena ytor gör att bostaden ser större och fräschare ut.

När allt är bortplockat och städat in i mista detalj kan man börja att lägga till saker i hemmet. Konstruera en lagom personlig känsla genom att lägga till neutrala föremål. Blommor och ljuslyktor, plädar, mattor och kuddar. I köket kan man ställa fram örter och oljor.

Möblera om så att bostaden ger ett så luftigt intryck som möjligt. Ibland kan man tjäna på att ta bort vissa möbler om hemmet är övermöblerat. Om du har barnrum plocka bort det mesta av leksakerna och låt endast de mest dekorativa leksakerna vara kvar.

Glöm inte bort att styla garderoberna eftersom de allra flesta tittar i skåp och garderober. Rensa ur garderoben men lämna kvar representativa  kläder i samma färgskala och vik dem snyggt eller häng upp på klädhängare.

Det är viktigt att badrummet upplevs fräscht. Byt ut duschdraperier, sopkorgar och tvättkorgar. Köp nya mattor och handdukar i samma färgskala. Ställ fram nya tvålar och doftljus.

Det lönar sig att vara omsorgsfull när man stylar sitt hem inför en försäljning. Trots att det kan upplevas som ett omfattande arbete så brukar det vara mödan värt i slutändan.