Sälja huset

Innan du sätter upp skylten “Till salu” är det mycket som du först bör tänka på för att inte begå något av alla de vanligt förekommande. Att sälja sitt hus är redan en stress i sig och för att undvika den värsta stressen finns det några viktiga saker att tänka på.

Till Salu

Värdering

Huset eller lägenheten bör först av allt värderas, det är en gratis service som de flesta mäklare brukar erbjuda dig. Det kan också vara mycket intressant att kolla upp vilka priser andra bostäder i samma område och liknande din ligger på för att jämföra.

Visning

Bostaden bör förberedas för visning. Den kanske också behöver genomgå någon enklare reparation samt snyggas till för att göra den riktigt attraktiv inför försäljningen. Under visningen ställs ofta frågor som mäklaren på plats besvarar.

Annons

En annons kan göra det lättare att snabbt få bostaden såld. Fotografering bör genomföras och då är det viktigt att bostaden är ren och fräsch och att alla personliga ägodelar är bortplockade. Även allt störande och skrymmande bör döljas. Fotografierna är det som lockar besökare till visning.

Flyttstädning

När en gång ditt hus har sålts och själva flytten börjar närma sig är det dags att börja tänka på flyttstädningen. Det är mycket som ska utföras och städningen måste vara noggrant genomförd.

Mäklare

Det går bra att sälja huset på egen hand även om det enklaste är att du anlitar en mäklare. Mäklaren ska förstås ha en andel av försäljningspriset, ibland en viss procentsats och andra gånger en fast summa enligt tidigare överenskommelse.

Om du har bestämt dig för att sälja huset själv är OmBoendes plats på nätet riktigt intressant och erbjuder massa tips till dig.